maanantai 18. marraskuuta 2013

Thai Station and stuff

En ole nyt kirjoittanut muutamaan päivään. Lähinnä siksi, että olen tehnyt niinkin tavanomaista arkiruokaa kuin spagettia ja jauhelihakastiketta sekä pyttipannua - sellaista peruskamaa että niistä nyt on turha mitään erillistä postausta kirjoittaa.

Viikonloppuna tuli pyörittyä kaupungilla ja käytiin mm. Thai Stationissa. Se on thaimaalaisia ruokatarvikkeita myyvä kauppa aivan Porin keskustassa. Myyjät ovat oikein ystävällisiä, mutta kaikki eivät puhu suomea. Englannilla pärjää kyllä hyvin, jos on vaikka jotain kysyttävää. Neuvovat mielellään.




Aki tykkää rääkätä itseään tulisilla nuudeleilla. Naama punoittaen ja vesi silmistä valuen se pakottaa itsensä syömään kaikki. En tiedä, mikä sitä vaivaa. Noita Mama-nuudeleita myydään kyllä suomalaisissakin kaupoissa, mutta en tiedä onko niiden mausteseoksessa käytetty samaa chililajiketta kuin thai-versiossa. Mahdollisesti nämä ovat tulisempia, en tiedä kun en itse käytä niitä chilejä koskaan. Lisäksi mukaan tarttui myös riisinuudeleita, kanaliemikuutiot, katkarapu(?)liemikuutiot, jonkinlainen kanawokkeihin/keittoihin käytettävä mausteseos, katkarapusipsejä, vohveleita sekä paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä.

Nuo katkarapusipsit ovat täyttä rakkautta, ihan oikeasti. Kun pussin avaa, sieltä ulos tunkeva löyhkä muistuttaa akvaariokalojen ruuan hajua, mutta sitä ei kannata pelästyä koska maku on taivaallinen. Tulee himo. Ne ovat ihanan rapeita ja tuntuu että rasvaa niissä ei ole kovinkaan paljon. Ei jää sormet tahmeiksi eikä tule ällöttävä olo, vaikka kuinka ahmisi. Pähkinöistä ei oikeastaan ole mitään sanottavaa, ihan normaaleilta cashewpähkinöiltä ne maistuivat. Ja nuo vohvelit ovat hyvin erilaisia kuin suomessa myytävät vastaavat - paljon "ilmavampia" eivätkä läheskään yhtä makeita.

Kuvaan eksyi myös Laitilan "Into"-appelsiinilonkero. Valmistettu tuulivoimalla, käymisteitse. Tokmannilla oli tarjouksessa viisi tölkkiä kympillä. Oli ihan mukava uusi tuttavuus, Fantan ystävät varmasti tykkäävät tästä.

Haettiin myös Kauppahallin Pihvimestarilta jotain mausteisia juustonakkeja. Ne päätyivät sitten siihen pyttipannuun.




Keskiviikkona tulin kuoroharjoituksista väsyneenä ja nälkäisenä. Kämpässä leijui taivaallinen tuoksu; Aki oli tehnyt mulle ruokaa. Tää oli tosi hyvää ja kuulemma helppoa tehdä;

-Ensin se keitti perunat ja porkkanat
-Paloitteli ja paistoi ne
-Uunivuokaan, päälle jotain perunamaustetta
-Päälle kanan rintafileet, joita oli vähän esikypsentänyt pannulla
-Aurajuustoa, oliiviöljyä, pippuria, tomaattisiivuja
-Uuniin
 +Lisukkeeksi porkkanaraastetta ananaksella.

En tiedä, kuinka kauan tää oli uunissa ja paljonko oli asteita, mutta suuntaa antavaa tietoa löytynee rintafileepaketin kyljestä.

Tää oli vähän erilainen tuttavuus, kun jostain syystä tulee yleensä syötyä kanaa vain riisin kanssa. Mutta toimiihan se perunankin kanssa ihan loistavasti näköjään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti