keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Merenneidon paistos

Äitini on aina joskus tehnyt "merenneidon paistosta". Pyysin eilen ohjeen siihen tehdäkseni sitä kotona. Se oli tämän näköisessä vihkosessa, joka on vuodelta 1991.




Tämä on siinä mielessä kiva ja vaivaton ruoka, että pilkkomista ei ole.
Tästä riittää n. kuudelle.

-5 dl nestettä (liemet purkeista + loput vettä)
-kasvisliemikuutio
-2 tl currya
-2 dl pitkäjyväistä riisiä
-185g viipaloituja herkkusieniä
-185g tonnikalaa
-1 prk parsaa paloina
-220g simpukoita
-150g pakastekatkarapuja

Kastike:
-2 rkl voita tai margariinia
-½ dl vehnäjauhoja
-4 dl maitoa
-1 dl juustoraastetta
-2-3 murskattua valkosipulinkynttä
-Ripaus suolaa ja mustapippuria
-1 prk ranskankermaa

Pinnalle:
-Juustoraastetta

1. Keitä riisit kypsiksi purkkien liemissä ja vedessä (+kasvisliemikuutio). Mausta currylla.
2. Valmista kastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja sekoita joukkoon maito. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää juustoraaste ja mausteet, purista sekaan valkosipulit. Sekoita, kunnes juusto sulaa, ja lisää ranskankerma.
(kannattaa muuten sekoitella ihan koko ajan ettei pala pohjaan.)
3. Laita laakean vuoan pohjalle riisit ja muut ainekset kerroksittain. Kaada päälle kastike. Ripottele juustoraaste pinnalle.
4. Paista 200 asteessa n. 30min. Tarjoa esim. iltapalana salaatin kera.
(Minä paistoin kauemmin; niin kauan että juusto sai väriä pintaan)

Loppuun vielä tällainen Jamie Oliverilta oppimani vinkki; Kun käytät valkosipulipuristinta, niin kynsiä ei tarvitse edes kuoria. Kuoret jäävät puristimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti