Äidillä on joskus ollut tapana tehdä juhliin "katkarapusuupaloja" joihin on löytänyt ohjeen jostain kirjastaan. Olen varmaan syönyt niitä liikaa, koska herkullisuudestaan huolimatta olen aika kyllästynyt niihin. Sovelsin katkarapusuupalaohjetta vähän ja syntyi tonnikalasuupalat. Niitä tulee tällä ohjella noin 40 kpl.
Tarvitset:
-Suuria tortillakuoria ~5kpl
Täyte:
-2prk tonnikalaa öljyssä
-200g valkosipulituorejuustoa
-Suolakurkkua, olin laiska ja ostin purkin jotain Felixin valmiita kuutioita, mutta jos käyttää kokonaisia niin 2kpl keskikokoisia on varmaan hyvä määrä
-Kevätsipulia/pala purjoa/salaattisipulia
-Noin 3 rkl makeaa chilikastiketta
-Mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan
Aluksi valutetaan tonnikaloista enimmät öljyt pois. Täyte tehdään sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja pilkkomalla kevätsipulit sekaan, sitten maustetaan. Helppoa, eikös? Valmis täyte levitetään tortillakuorien päälle tasaiseksi kerrokseksi ja kuoret rullataan. Se, kuinka monta tortillakuorta tarvitset, riippuu tietysti siitä, paljonko täytettä laitat. Itse tosiaan käytin viisi kuorta.
Rullat kääritään folioihin ja laitetaan jääkaappiin maustumaan. Minulla ne taisivat maustua tunnin ja hyviä olivat, mutta vähempikin aika varmasti riittää. Kun otat rullat jääkaapista, leikkaa ne siivuiksi ja rullat ovat valmiita tarjottavaksi.
![]() |
Täytteeksi laitoin:
-300g saunapalvikinkkua
-400g naudan jauhelihaa
-2dl tummaa riisiä
-285g säilykemaissia
-Kolme pientä sipulia (+ heitin joukkoon myös rullista yli jäänyttä kevätsipulia)
-200g savuporotuorejuustoa
-Noin ½dl makeaa chilikastiketta
-Neljä valkosipulinkynttä
-Knorrin Fond Du Chef-lihaliemi..hyytelö..juttu? :D
-Mustapippuria
-Prima-mausteiden pekonimaustetta
+ Pari juustosiivua jokaisen paprikan päälle
Heti alkajaisiksi leikkasin paprikoista yläosat pois.
Seuraavaksi olisin pilkkonut sipulit, mutta ei mun onneksi tarvinnut koska Aki oli ihana ja tarjoutui auttamaan.
Keitin riisit. Isossa kattilassa, koska koko täytteen voi kasata siihen.
Sitten paistoin jauhelihat, kinkut ja sipulit pannulla ja laitoin ne riisien joukkoon.
Lisäsin maissit, tuorejuustot, chilikastikkeen, Fond Du Chefin ja mausteet + puristin joukkoon valkosipulinkynnet.
Mielestäni valkosipuli saa olla tässä vaiheessa raakaa, koska se yleensä menettää makuaan jos sitä kypsentää liikaa. Ja mä pidän valkosipulin mausta.
Seuraavaksi lusikoidaan täytteet paprikoihin, laitetaan pari siivua juustoa niiden päälle ja laitetaan uuniin, 225 asteeseen 15-20 minuutiksi.
![]() |
Jälkiruuaksi tein Hellapoliisin Daim-jäätelöä. Oli muuten ensimmäinen kerta kun tein jäätelöä itse, enkä omista jäätelökonetta. Tuli ihan hyvää. Tai no, tottakai tuli; eihän tuollaisista aineksista voi saada mitään pahaakaan aikaiseksi. Koostumus oli aika Pehmismäinen siinä vaiheessa kun tarjoilin sitä perheelleni, mutta se johtui vain ja ainoastaan isäni taipumuksesta olla joka paikassa tunnin etuajassa. Perheeni lähdettyä tarjosin purkin pohjalle jääneet rippeet naapurille. Vasta siinä vaiheessa koostumus oli sellainen kuin jäätelössä kuuluisi olla. :D
Oli oikein mukava päivä ja ruuista tykättiin kovasti.
|
![]() |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti