![]() |
Kuvassa on kaksi leipää. Ne ovat päällekkäin. |
Mä menin möläyttämään äidilleni että voisin tehdä teeleipiä, niin tottakai se oli heti lykkäämässä mun mukaan ties mitä omia siemensekoituksiaan ja Leineperin markkinoilta ostettuja spelttihiutaleita, hippi kun on. Siemensekoitus sisälsi muun muassa kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, hampunsiemeniä ja hirssiä.
Käytin taikinaan:
-1dl kaikkia mahdollisia siemeniä (pelkät auringonkukansiemenet ovat hyviä myös)
-1dl spelttihiutaleita (kaurahiutaleetkin sopii hyvin)
-3dl täysjyvävehnäjauhoja
-2tl leivinjauhetta
-1tl sokeria
-1tl suolaa
-1dl juustoraastetta
-50g voita
-2dl maitoa
-Yksikyntisen valkosipulin
-Pienehkön porkkanan raastettuna
Valmistus on näinkin simppeliä:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, raasta sekaan porkkana ja purista valkosipuli
2. Lisää juustoraaste, sulatettu voi ja maito
3. Sekoita. Ei juurikaan tarvitse vaivata; teeleipätaikinasta ei edes ole tarkoitus saada samanlaista kuin sämpylätaikinasta.
4. Muovaa taikinasta uunipellille kaksi pyöreää, n. 2cm paksua leipää.
5. 225-asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi.
6. Tarjoile heti.
Teeleipiä ei välttämättä kannata tehdä mitään ihan kauheaa määrää kerralla, vain sen verran kuin on tarkoitus saman päivän aikana syödä. Ne ovat ehdottomasti parhaimmillaan uunituoreina, seuraavana päivänä todennäköisesti kuivia korppuja.
Oih, vaikuttaa hyvältä reseptiltä, pakko testata :3
VastaaPoistahttp://cowswings.blogspot.fi